Ouderwerkgroep

Wat doet de ouderwerkgroep allemaal?

In vogelvlucht:

School versieren

Gedurende het gehele schooljaar wordt de school steeds in een ander thema versierd.

Het schooljaar begint meestal met de Kinderboekenweek, in het thema van het jaar versieren we dan ook de hele school. Op verschillende plekken komt een voorstelling in het betreffende thema, aangevuld door allerlei kunstwerken van de kinderen. Zonder hun hulp wordt het natuurlijk lang zo leuk niet!

Dan volgen de thema’s Herfst, Sinterklaas, Kerst, Winter, Voorjaar, Pasen en Zomer.

Feesten

De maand december is voor de Ouderwerkgroep de drukste maand, hierin helpen wij met de organisatie van het Sinterklaasfeest; de pepernootbakkerij op school, begeleiding van de dag dat Sinterklaas met zijn Pieten onze school bezoekt en alles rondom de Kerst. Heel druk, maar wel heel leuk en gezellig.

De laatste schooldag moet altijd wel een leuke en vooral feestelijke happening worden en samen met de laatste schooldag-commissie helpen wij om deze dag te organiseren. De catering hebben wij de laatste jaren voor onze rekening genomen. Zo werden er voor zo’n 450 kinderen en helpers hamburgers gebakken op een hele grote koekenpan en zo kreeg eenieder een broodje hamburger. Er werden vele honderden worsten opgewarmd voor een broodje worst. Er werden vele honderden bakjes met mayonaise gevuld voor een patatje met! Op zo’n dag wordt er ook aardig wat afgedronken en vele kannen van honderd liter limonade vinden gretig aftrek bij de leerlingen. Wat het dit jaar zal worden blijft nog een verrassing! De catering doen wij ook wel op ouderavonden, bij een sportdag en op de laatste schooldag.

Leerkrachten helpen

Eén keer in de twee jaar is er ook een projectweek. Afhankelijk van het thema wordt ook dan onze hulp en diensten ingezet. Vaak erg leuk om te doen.

Bij het bezoek van de schoolfotograaf helpen een aantal van ons mee om dit alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Samenstelling ouderwerkgroep

Marloes Heite (Voorzitter)
Anneke Miedema-Postma (Secretaris: annekelove@hotmail.com)
Elly Miedema