Mailadres: desprankel@pcboleeuwarden.nl

Goed onderwijs is 'vernieuwend traditioneel'

Op CBS De Sprankel organiseren we onderwijs waarin wetenschappelijk onderbouwd en effectieve vormen worden toegepast. We noemen ons onderwijs ook wel 'vernieuwend traditioneel'. Een goede instructie, betrokkenheid van de hele groep, veel interactie, effectieve werkvormen zijn kenmerken van goed onderwijs. Wij zijn daarom als team veel betrokken bij het EDI-onderwijsmodel (expliciete directe instructie). We gaan uit van hoge verwachtingen naar onze leerlingen en daarbij kansengelijkheid. Alle kinderen kunnen leren! Vanuit de instructie passen we aan in verkorten of verlengen en we trachten dat alle kinderen de lesdoelen behalen. ICT is een belangrijk middel om dat proces te ondersteunen, maar is niet ons doel. ICT-vaardigheden, goede programma's om te herhalen en te oefenen, informatie zoeken en verwerken, maar ook mediawijsheid zijn onderdelen binnen ons onderwijs.